View this email online

Ιανουάριος 2023

Επικαιροποίηση στοιχείων HEVAR

Για να είναι δυνατή η αξιοποίηση των στοιχείων του HEVAR είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να υπάρχουν στοιχεία Outcome και Follow up. Παρακαλείστε όλοι όσοι έχουν εισαγάγει στοιχεία στο Lower Limb Ischemia module του HEVAR να επικαιροποιήσουν το Follow up για τους ασθενείς τους. Πλέον υπάρχουν 6 επιλογές Follow up οι οποίες θα πρέπει να συμπληρώνονται: 

  1. Patency (Occlusion, Secondary Patency, Assisted Primary Patency)
  2. Limb Salvage 
  3. Survival
  4. Target Limb Revascularization (TLR)
  5. Major Adverse Limb Event (MALE)
  6. Re-interventions

Σε κάθε μία από τις παραπάνω παραμέτρους θα πρέπει να εισάγεται η τελευταία ημερομηνία εξέτασης και να τσεκάρεται η αντίστοιχη επιλογή αν έχει συμβεί. 

 

Παράδειγμα

Ασθενής που έχει υποβληθεί σε μηροιγνυακή παράκαμψη. Στην επανεξέταση βλέπουμε ότι ο ασθενής έχει αποφραγμένο το μόσχευμα, έχει γίνει ανεπιτυχής επέμβαση θρομβεκτομής αυτού, αλλά το μέλος είναι ακέραιο. 

Στο Follow up συμπληρώνουμε ως ακολούθως:

  1. Patency: 
    1. Occlusion: Τσεκάρουμε την επιλογή Occlusion, και στην πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία απόφραξης
    2. Secondary Patency: Τσεκάρουμε την επιλογή Secondary Patency, και στο πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία θρομβεκτομής του μοσχεύματος
    3. Assisted Primary Patency: Δεν τσεκάρουμε την επιλογή Assisted Primary Patency, και στο πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία που έγινε η επέμβαση θρομβεκτομής του μοσχεύματος (σημειώνεται αυτή η ημερομηνία καθώς δεν προηγήθηκε κάποια επέμβαση διόρθωσης του μοσχεύματος πριν αυτό θρομβωθεί, και δεν μπορούμε να έχουμε άλλες πληροφορίες για την Assisted Primary Patency του μοσχεύματος). 
  2. Limb Salvage: Δεν τσεκάρουμε την επιλογή Limb amputated, και στο πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία εξέτασης του ασθενή (καθώς είναι η τελευταία ημέρα που γνωρίζουμε ότι ο ασθενής έχει ακέραιο το μέλος του)
  3. Survival: Δεν τσεκάρουμε την επιλογή Patient died, και στο πεδίο της ημερομηνίας (Date of death or last date patient known been aliveσημειώνουμε την ημερομηνία εξέτασης του ασθενή (ή την τελευταία ημερομηνία που γνωρίζουμε ότι ο ασθενής ζει) [Σημειώνουμε ότι οι επιλογές Final condition και Date of last seen or death έχουν αντικατασταθεί και ΔΕΝ πρέπει να συμπληρώνονται. Όσοι έχουν συμπληρώσει αυτά τα πεδία για τους ασθενείς τους θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα άλλα δύο νέα πεδία που αναφέρουμε πιο πριν σε αυτήν την παράγραφο]
  4. Target Limb Revascularization (TLR): Τσεκάρουμε την επιλογή TLR, και στο πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία που έγινε η επέμβαση θρομβεκτομής
  5. Major Adverse Limb Event (MALE): Τσέκαρουμε την επιλογή MALE, και στο πεδίο της ημερομηνίας σημειώνουμε την ημερομηνία που έγινε η επέμβαση θρομβεκτομής. [Σημειώνεται ότι ως MALE ορίζεται κάθε επέμβαση επαναιμάτωσης (TLR) ή μείζων ακρωτηριασμός]
  6. Re-interventions: Ανοίγουμε το φάκελο, επιλέγουμε την εντολή Create και καταγράφουμε τα βασικά στοιχεία της επανεπέμβασης (είτε για επαναιμάτωση είτε για ακρωτηριασμό).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, απορία ή πρόταση μπορείτε να θέσετε σχετικό ζήτημα στο Forum ώστε η απάντηση / συζήτηση να είναι διαθέσιμη σε όλους.

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, τύχη, δημιουργικότητα και επιτυχίες.

 

 

HEVAR - The Hellenic Vascular Registry
 
Facebook
Working To Improve The Vascular Services In Greece
To change your subscription, click here.