Το HEVAR ως Logbook επεμβάσεων

Μία νέα εφαρμογή εντάχθηκε πρόσφατα στο HEVAR: η εφαρμογή Logbook ή η καταγραφή προσωπικού αρχείου επεμβάσεων ανά χρήστη.

Σε κάθε ένα από τα υπάρχοντα μητρώα του HEVAR (Aortic Aneurysm Disease, Arteriovenous Fistula, Carotid Artery Disease, Lower Limb Ischemia και Peripheral Aneurysms), έχει προστεθεί και η ενότητα Logbook. Στην ενότητα αυτή μπορούν να καταγράφονται τα ονόματα των συμμετεχόντων στις επεμβάσεις, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι ιατροί, με όλους τους δυνατούς ρόλους (Operator, 1st Assistant, 2nd Assistant). Επιπρόσθετα, είναι δυνατό να καταγράφεται και ο ρόλος εκάστου ακόμη και αν επιτελεί τμήμα μίας επέμβασης (χειρουργική παρασκευή, αναστόμωση κλπ).

Επίσης, στο HEVAR παρέχεται πλέον η δυνατότητα αλλαγής ιδιοκτήτη (owner) του αρχείου ασθενούς. Ως ιδιοκτήτης (owner) αρχείου ασθενούς θεωρείται ο ιατρός ο οποίος έχει τη δυναtότητα πρόσβασης στις πληροφορίες που αφορούν σε κάποιον ασθενή που είναι καταγεγραμμένος στο HEVAR. Πρόκειται συνήθως για το θεράποντα ιατρό του ασθενή. Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει την αρχική εισαγωγή στοιχείων ενός ασθενούς από κάποιον χρήστη που μπορεί να μην είναι ο θεράπων ιατρός του και στη συνέχεια να αλλάξει ο ιδιοκτήτης του αρχείου του ασθενή στον τελικό χρήστη, δηλαδή στο θεράποντα ιατρό. Υπενθυμίζεται ότι στο HEVAR η πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες των αρχείων αυτών των ασθενών και μόνο σε αυτούς μέσα από τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης των χρηστών.

Ανάρτηση στην κατηγορία: General

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *